петак, 29. јануар 2016.

Milivoje Glišić: Zamolite Kirbija da je prevede



Tzv. novinar Dragan J. Vučićević i dalje zagađuje životnu sredinu, a Hitna pomoć ne reaguje.
Ministar zdravlja Lončar krije Vučićevićevu šifru i struka se uzdržava od komentara, u skladu sa medicinskom etikom.
O čemu se radi? Što bi rekao Vučićević, sasvim je senzacionalno!
Moji dobro obavešteni izvori otkrivaju da državni udar koji se nije dogodio još traje - što se toga tiče D. J. Vučićevič je u pravu - s tim što sada D. J. Vučićević ruši Vučića, kako bi preuzeo vlast u zemlji i u „Kuriru“!
Da, Vučićević ide na Vučića, samo izokola, puzajući i puzeći, takoreći suptilno, kako bi Vučić što duže ostao u uverenju da je Vučićević „častan čovek“.
Vučićevićev govor tela, naročito glave, upućuje, međutim, na nešto drukčije ambicije...
Neće više D. J. V. da bude državni Aleksa Žunjić, da dojavljuje ko Tomi Nikoliću donosi svastikin but - hoće na sam vrh.
O sebi misli stvarno ono što o sebi misli...
Što reče Ivo Andrić (čuj mene, Vučićević i Andrić!): „Ušao je sebi u glavu...“
Poslušajmo šta kažu izvori.
* Kada se očekivao onaj apokaliptični Dan De, Vučić se spremao da putuje u Kinu, a Vučićević je ocenio da bi upravo toga dana trebalo da otpočne državni udar, i preko TV PINK poručio mu je: „Vučiću, budala si ako odeš!“
Uprkos ovom očinskom savetu, Vučić je otputovao, državnog udara nije bilo, ništa se nije dogodilo ni u Srbiji ni u Kini, ostala je samo Vučićevićeva reč.
Ali kakva reč?

Sasvim senzacionalno: Dragan J. Vučićević puzajuća opozicija Premijeru Srbije

Reći nekažnjeno Prvom ministru da je „budala“ bez saglasnosti Majkla Kirbija (i posle svega dobiti pohvale), ne bi se usudio ni Bata Gašić, zvani Bata Santos, Vučićev najbolji prijatelj (eno ga, ćuti kao zaliven), ni Zorana Mihajlović za koju, po Vučićeviću, bez prestanka radi CIA lično, a kamoli vojvoda Nikolić, šef države!
* Prestao je, znači, D. J. V. da veruje da je samo SREDSTVO i ŽIVO BIĆE ZA UPOTREBU, nego je umislio da je nešto više od toga, da bi sada on trebalo da upotrebljava ljude i dijagnoze, da ima analitičare-preletače (npr. Nebojša Krstić) i savetnike-preletače...
* Oprost za onaj izraz prekomerno ga i varljivo ohrabruje - diže glavu, umesto da klekne (čučne), što se od njega očekivalo i što mu je bilo u opisu radnog mesta.
* Javno kaže da je, za razliku od evrofanatika Vučića, protivnik EU, naklonjen Rusiji. Koliko znam Putina, nisam siguran da je oduševljen ovom podrškom.
* Ponekad ratuje sa činovnicima EU (doduše stidljivo, birajući reči poput Suzane Mančić u njegovom „Informeru“), kao da se i nama s Vučićem nisu otvorila sudbonosna Poglavlja.
* Ne grize ga savest što spava dok Vučić radi (bar za tu priliku bi morao da ima savest). Zar ne vidi dokle je sa grižom savesti dogurao vlasnik PINK-a Željko Mitrović – čovek je po svim pitanjima nevin!
Zahuktao se naš Vučko vrlo samouvereno, preambiciozno, bez svesti i uvida da bi jednoga dana čak i onaj Vučićev šef sale u Skupštini Srbije, Zoran Babić, na dati znak, mogao da ga slisti i intelektualno i politički... Babića je birao narod da ugodi Vučiću, dok je Vučićević u javni život ušao sa užeg područja „Farme“. Mada je to isto... 

Ministar zdravlja Lončar krije Vučićevićevu šifru i struka se uzdržava od komentara, u skladu sa medicinskom etikom

Šta lično mislim o liku i delu D.J. Vučićevića pokušaću da izrazim zaobilazno, kako me D. J. V. ne bi prijavio reformisanom srpskom pravosuđu – dakle, kroz anegdotu iz sovjetskog književnog života.
Ugledni savremeni ruski romansijer Andrej Bitov – kaže priča – u mladosti je bio agresivan, naročito kad popije. Jednom je udario Voznesenskog. Zaseda tim povodom Sud časti sovjetskih pisaca, a Bitov navalio: „Molim vas, samo da čujete kako je bilo, bićete na mojoj strani, sve ćete razumeti... Samo da čujete...“
Predsednik Suda časti se smilova: „Dobro, da čujemo kako je bilo?“
„Evo ovako“, odgovara Bitov. „Ulazim u ’Metropol’, stoji Voznesenski. I kako da ga ne raspališ po njušci?’

Moji dobro obavešteni izvori otkrivaju da državni udar koji se nije dogodio još traje - što se toga tiče D. J. Vučićevič je u pravu - s tim što sada D. J. Vučićević ruši Vučića, kako bi preuzeo vlast u zemlji i u „Kuriru“!

Kad bih video i sreo Dragana J. Vučićeviča van televizora, gotovo sam siguran da bi me spopao nagon Andreja Bitova – da sam mlađi i jači!
Ne volim što se D. J. Vučićević trenutno izjašnjava kao evroskeptik, jer sam i ja pasionirani protivnik nekadašnje i sadašnje Unije za ugalj i čelik, ali me teši to što će D. J. V. biti takav dok mu Vučić ne naredi da bude drukčiji, jer je i Vučiću Njegova odlazeća ekselencija američki ambasador Majkl Kirbi na rastanku naredila da podrži prijem Kosova u Ujedinjene nacije!
U to ime delim sa čitaocima karikaturu (u prilogu) iz zapadnih izvora koju mi je ljubazno prosledio jedan prijatelj.
Zamolite Kirbija da je prevede.

Нема коментара: