среда, 17. фебруар 2016.

Drenica čuva tajnu


HAŠIM TAČI - SRBIN!

Piše: Fehmi Ajeti (Priština)
 
Kako Dnevni SVEDOK on-line pouzdano saznaje iz srpskih i albanskih izvora koji potiču iz Drenice, Hašim Tači (Hashim Thaçi ), vođa šiptarskih terorista, tzv. OVK i premijer samoproglašene vlade Kosova, poreklom je Srbin!
Porodica Hašima Tačija ranije se  prezivala Čitaku, a i to prezime nije "celo" već skraćeno?!
Izvedeno je od "čisto" srpskog prezimena - Čitaković.

Porodica Hašima Tačija ranije se prezivala Čitaku, a i to prezime, izvedeno je od  "čisto" srpskog prezimena Čitaković. Dakle, koreni vođe  "OVK" i možda budućeg predsednika tzv. države Kosovo su srpskog porekla i značenja, kao uostalom i cela familija koja ga je nosila
Dakle, koreni vođe samozvane "OVK" i aktuelnog ministra spoljnih poslova i, možda, budućeg predsednika tzv. "nezavisne države Kosovo" su srpskog porekla i značenja, kao uostalom i cela familija koja ga je nosila.
Svedok on-line: Zašto je familija Čitaković prvo promenila prezime u Čitaku, pa u Tači?
- Promena prezimena i albanizacija, objašnjavaju sagovornici "SVEDOKA" bio jedini način "opstanka Srba" u Drenici gde je pritisak na Srbe bio najžešći i gde je etnička čistoća uspostavljena pre nego bilo gde drugde na Kosmetu.
Svedok on-line: Ipak, zar nije bilo dovoljno što su od Čitakovića postali Čitaku?
- Da bi se poreklo još više i što više prikrilo, uzeto je prezime po albanskom plemenu iz Albanije - Tači. Tači je, čini se, objašnjavaju sagovornici, možda zato i danas prinuđen da se stalno i posebno dokazuje, po onoj poznatoj narodnoj da je "poturica gori od Turčina".
Otuda i nadimak "Zmija".

Нема коментара: